Egy lengén öltözött nő flörtöl a járókelőkkel egy félhomályos sikátorban. Némelyikük beszélgetést kezdeményez és alkudozik a potenciális ügyfelekkel, míg mások arra várnak, hogy a kliensek árat kínáljanak nekik. Sokunk számára nem ismeretlen ez a jelenet: vagy a filmekben láttuk, vagy a valóságban is szemtanúi voltunk.

De manapság már nem csak az utcán és egy lepukkantabb motelben lehetünk szemtanúi ezeknek a dolgoknak, ugyanis a prostitúció már a csúcskategóriás szállodákban is egyre gyakoribb. Nemrégiben például egy bajor kisváros egyik legnépszerűbb hoteljében csaptak le a rendőrök egy 46 éves hölgyre, aki a szobájában talált eszközök és tárgyak alapján “éjszakai pillangóként” tevékenykedett.

Ezzel ugyan még jogilag nem követett el bűncselekményt, hiszen bejegyzett szexmunkás volt. Arról viszont elfeledkezett, hogy akad néhány olyan város Németországban, ahol még illegálisnak számít ez a foglalkozás, és Mindelheim is közéjük tartozik. De biztosak vagyunk benne, hogy megtanulta a leckét. Hiszen a bíróság hatalmas pénzbüntetést szabott ki rá, ezáltal is elejét véve a jövőbeli hasonló eseteknek.

Testi erőszak lett a szóváltásból

Egy 32 éves német férfi és egy 37 éves prostituáltként dolgozó hölgy még tavaly májusban keveredtek heves szóváltásba, majd a vita odáig fajult, hogy a férfi egy késsel megsebesítette a sértettet. Összesen hétszer szúrta meg, amellyel életveszélyes sérüléseket okozott. De szerencsére a dolog végkimenetele szerencsés volt, hiszen a hölgyet még időben sikerült kórházba szállítani, és megmenteni az életét. Maradandó károsodás nélkül azonban sajnos nem úszta meg a történteket.

A férfi egyébként beismerte a tettét a tárgyalások során, de azzal mentegette magát, hogy ő csak önvédelemből cselekedett. A bíróság azonban a szúrt sebek számát tekintve elvetette ennek a gondolatát, és ehelyett inkább a gyilkossági szándékra helyezte a hangsúlyt, ami nem jelentett túl jót a vádlott számára. Azt azonban enyhítő körülményként vették figyelembe, hogy a sértett is nagy szerepet játszott a vita elfajulásában. Ezért végül az ítélet négy év letöltendő börtönbüntetés lett, ami a férfi szempontjából igazán előnyösnek mondható. Hiszen, ha a provokáció nem állt volna fenn, akkor a vádlott nem úszta volna meg ennyivel.