A kerti grill kiválóan alkalmas arra, hogy ízletes finomságokat készítsünk rajta. A teljesen egyedi elkészítési mód garantálja, hogy minden étel kapjon egy különleges zamatot, melyet a másféle eszközökkel nagyon nehéz elérni. De a grill megvásárlása után gyorsan szembesülhetünk vele, hogy ha csak nem akarunk egyfolytában virslit sütni, akkor szükségünk van grillezési ötletekre. Ebben a cikkben 7 olyan ételt ismerhetünk meg, melyet vétek lenne nem kipróbálni.

7 étel, ami kerti grill tulajdonosként kötelező

Saslik: Ez a nagyon egyszerű finomság bárki által pillanatok alatt elkészíthető. Ma már bármelyik szupermarketben vásárolható saslik pálcika, száz darabot adnak nagyon olcsón, így semmi akadálya annak, hogy elkészítsük. Hogy mit húzunk a pálcikákra, az csak rajtunk múlik, a változatok száma szinte végtelen. Nagyon jól áll neki a fűszerezett csirkemell, a máj, a lilahagyma, a cukkini, a padlizsán, a kápia paprika, a bébi paradicsom, de akár egy-egy almakocka is. Ha felváltva húzzuk fel az összetevőket, és kicsi olívaolajjal meg is kenjük, nem tudunk hibázni.

Csirkeszárny: Csirkeszárnyat grillezni egy olyan minőségi grillen, mint a www.hawaj.hu termékei, igazán nem okozhat problémát. Ez a finomság nagyon gyorsan átsül, és az ízlésünk szerint piríthatjuk meg a bőrt is. A pác is sokféle lehet, magyaros, curry-s, mézes-mustáros vagy csípős, itt ismét kiélhetjük a kreativitásunkat.

Csirkemáj: A csirkemáj önállóan is grillezhető, de érdemes előtte egy éjszakán át tejbe áztatni. Ezután már csak be kell ízesítenünk, esetleg megküldeni egy kis baconnel, és készre sütni. Arra figyelni kell, hogy ha túlkészül a máj, akkor olyan kemény lesz, mint a csizmatalp. Felkockázva, saslik pálcikára húzva nagyon hamar megvan.

Hal: Legjobban a zsírosabb húsú halak grillezhetők, mivel ezek nem száradnak ki, és nem lesznek élvezhetetlenük kemények. A pisztráng kiválóan alkalmas az ilyen sütésre, egyben sütve a legfinomabb, persze a hasát teletömhetjük fűszernövényekkel és más ízesítőkkel. Extra gyorsan elkészül a kerti grill segítségével, és leomlik a szálkákról.

Csevapcsicsa: Nagyon sokféle recept érhető el ehhez az ételhez, az eredetit bárányból készítik, de mindenből finom. A jó dolog benne az, hogy teljesen a kedvünknek megfelelően ízesíthetjük, és hengereket formálva belőle, pálcikákon készíthetjük el.

Camembert: Ennél a sajtnál egy kis trükkhöz kell folyamodnunk, a kor alakú sajtot burkoljuk be úgy, hogy alufóliát használunk fel. A sajt hamar megsül, lággyá válik, és sokkal jobb íze lesz, mint nyersen. Csak óvatosan ki kell bontanunk a fóliából, és péksütit tunkolni bele vagy áfonyalekvárral kínálva csodás főtel válik belőle.

Zöldségek: A zöldségek grillezése ennek az elkészítési módnak az egyik legjobb felhasználása, szinte nincs olyan étel, ami ne lenne elkészíthető így. Mindent fel kell szeletelni, karikázni, kicsit megkenni olívaolajjal, majd feltenni a rácsokra. Kukorica, paprika, hagymafélék, bébiparadicsom, cukkino, padlizsán, tökfélék, minden ízletesre sül.